My gotta-have Pastryshoes

Jag har blivit helt hooked på Patryshoes! Dessa är mina planerade inköp:


Glam Pie Hi Lace (grape)



Glam Pie Hi Lace (White)



Glam Pie Boots



Glam Pie Hi Vulc



Smoothie Hi


Snygga, ellerhur?!! =D

Kolla in fler snygga Pastryshoes på: http://www.lovepastry.com/


Ciao!

ps. Magen mår bättre ds.

Datakrach och matförgiftning

Efter att ha kommit iväg från jobbet runt 21-tiden, begav jag mig till affären i Hökarängens Centrum för att handla mat, jag hade verkligen ingetning hemma! När jag svänger runt hörnet efter parkeringen möts jag av en 10 meter lång kö utanför affären. What's up? tänker jag. Jag frågar ett äldre par som kommer ut med en vagn full av kassar, de säger att det här brukar kallas "Lilla julafton", som innebär att butiken säljer massor med julmat för tokbilliga priser, just den dagen. Lät ju jätte bra men jag var redan hungrig och hade ingen lust att stå i den kön, så jag gick till Ica Bomben, men där var det självklart stängt. Då begav jag mig buttert hemåt och beslöt mig för att beställa hem mat och handla imorgon istället. Beställde Kebab från Swe Pizza Express. Under tiden när jag sitter och väntar på kebaben krachar plötsligt min laptop! Jag blir skitarg och försöker rädda så mycket jag kan genom att gå in på felsäker läge, lyckades föra över alla mina skolarbeten och anteckningar till extrerna hårddisken innan det krachade igen. Jag har försökt överföra mer med hinner bara vara inne på felsäkerläge i några sekunder. Pappa säger att det inte måste vara virus utan hårdvarofel så han ska hjälpa mig imorrn, se hur mycket vi kan rädda. Tur att man har en far som är ingengör och datakonsult! Jag är dock otroligt tacksam att jag fick över alla arbeten, det kändes som det viktigaste!

Det ringer på dörren och kebaben levereras. Jag var så hungrig att jag genast högg in. Rent smakmessigt var den si sådär, mest lite tråkig, men jag va så sjukt hungrig så det sket jag i. En timme senare började jag må illa, kändes då mest som att jag ätit för mycket, att jag var tokmätt bara. Trött som en gris efter en lång dag och 5 timmars undervisning i dans, kröp jag ner i sängen och somnade ganska snabbt, kände dock att jag mådde väldigt illa nu..."ska jag gå upp och spy" tänkte jag, men kände att jag var alldeles för trött. Mitt i natten vaknade jag och fick såndär må-illa-ångest, låg och vred och vände mig och gnydde lite för mig själv. Jag insåg vad som skulle komma...jag spydde säkert i 4 timmar. Fy fan säger jag bara! Jag beställer aldrig mer något från Swe Pizza Express!

Har lite ont i magen idag, men inget illamående iallafall, skönt! Hoppas att jag ska kunna jobba imorrn. Sista lektionen för mina elever, vore inte bra att vara borta. Förvisso kan ju någon annan trycka på play och stopp så de får öva på det de gjort. Uppvisning nästa helg. Löser sig nog hur som helst!

hejsvej.


Det var här det började

I gymnasiet fick hela skolan vid ett tillfälle gå på bio och se Karyn Kusamas film Girlfight från år 2000 med Michelle Rodriguez i huvudrollen. Denna film berörde mig så mycket att den funnits med som en favorit sen dess, trots att jag faktiskt aldrig sett den efter det. Har tänkt många gånger att jag måste köpa hem den men så har det glömts bort. Men så förra månaden så beslöt jag mig för att få tag på filmen som en gång berörde mig så starkt, jag insåg då hur sjukt svår den var att få tag på! Hittade den på Webhallen utan svenks text, beställd från England. Jag var så lycklig när den väl landade i min brevlåda. När jag såg den för andra gången på nästan 7 år förstod jag att det var den här filmen som var startskottet för min feminism, frustrationen över särbehandlingen och diskrimineringen av kvinnan i samhället. Girlfight öppnade mina ögon för en allvarlig verklighet, en begränsning av kvinnan, en av patriarkatet rättfärdigad begränsning av mig själv, bara för att jag är kvinna. Denna film handlar om mycket mer än att boxas. Denna film berörde mig starkt denna gång med! Jag rekomenderar den varmt!

GIRLFIGHT (2000)


TRAILER:

 

 

 

 

PROVE THEM WRONG!

 

 

 


Jesuskanal?!


Bildkälla: ivarfjeld.files.wordpress.com

Igår när jag satt och flippra genom kanalerna så upptäckte jag att vi hade fått en ny kanal, kanal 10.  "Jesusfestivalen 2009" hette programmet som var på. Jag blev väldigt komfunderad! Tänkte först att Comhem måste ha nån specialmånad som jag inte vetat om, där vi får fler kanaler än vi valt under en tid, men vi hade inga andra extra kanaler. Detta är tydligen en gratiskanal från himlen. Skämt å sido, men kanalen består av endast Frireligiösa inslag. Mådde illa när jag lyssnade på Jesusfestivalen, var bara tvungen, ville se ifall det skulle påverka mig (lämnade ju snurret för några år sen), men jag kände inte ett smack! Jo, bara avsky. Jesusfestivalen sändes från någon församling i Älmhult. Slog på mitt i ett "offertal" (ett tal för att manipulera folk att ge pengar enligt mig). Snubben sa "för er som visste att det skulle bli offer idag och lämnade plånboken hemma, så har vi löftesofferlappar som du kan fylla i. Fyll i det som herren manar ditt hjärta...kom ihåg att vi ska nå världen" Så sjukt hur man kan lägga skuld på människor på det viset, har sett det allt för många gånger, denna manipulation och kontroll av välvilliga människor! Påminde mig om ett citat från Zeitgeist, om denna del av kristendomen: "These people believe there's a man up in the sky, who whatches their every step, and if you don't obey him you'll burn in hell for all eternity...But he loves you! *laughter* and he neeeds money!!"

Idag sändes ett möte från Livets Ord där Ulf Ekman predikade om varför man behöver den Helige ande i sitt liv. Märkligt att det är så många som beundrar Ulf. Iofs är det inget nytt att många maktmissbrukare är karismatiska och har en enorm dragningskraft, och som på grund av detta ofta lyckas "låsa fast" människor vid sig och sin tes. Det känns så konstigt att jag en gång var en del av något så galet, Livets Ords bibelskola har jag inget gott att säga om idag. Ja, vad ska man säga. Tycker synd om de som sitter där, för allt är bara en ända strävan, det är aldrig nog!  Varför måste det vara jobbigt att tro på Gud? Har jag undrat så många gånger, varför får man inte bara tro å sen räcker det! Nej du måste ständigt kämpa mot alla onda makter, alla attacker från demoner, all frästelse och allt som tydligen gör att du inte är "ren" nog att uppleva Gud, men vad är att uppleva Gud? En känsla av eufori? Nej just det, känslor är fel, "du ska inte lyssna på dina känslor och det du vill, utan vad den helige ande vill", men hallå!! Detta skapar inget annat än en ständig rädsla att göra fel. Jag trodde Gud skulle handla om kärlek och frid. Men nej då är du passiv, Gud är inget "gulligull", du får inte känna ro, för då innebär det att du är lat och på så vis olydig! Då kan inte Gud beröra dig. Alltså, människor, hur orkar ni? Så känner jag när jag ser detta. Jag la ner efter 22 år av en enda strävan efter kärleken från någon som jag aldrig dög för, helt i onödan! What a waste of time!  Nä, hörre ni kära läsare, jag säger som snubben i Zeitgeist "Jag vet inte vem Gud är, men jag vet vem han inte är".  För den jag trodde han var, den vill jag inte ha med att göra. Om Gud är kärlek, så måste jag missat något ofantligt och hela kristendomen med för den delen.. Jag har aldrig hört en enda predikan som handlar om enbart vila, det finns alltid ett "men" eller "ifall" med. "Du kan få uppleva Guds kärlek, ifall du slutar med det här..och det där.." Det är bara ett enda hyckleri! Allt för att äga och kontrollera människor! Ena stunden "allt är klart, Jesus dog för dig, Gud kräver inget av dig" sen "fast du måste lämna ditt 'gamla liv'.." What the..?? Nä, jag är så glad att jag lyckades lämna denna lögn! "Sök sanningen och sanningen skall göra dig fri" Sanningen är att jag är fri! Jag är fri!


Försök till dold homofobi?
Ulf Ekman citat: "jag har inget emot präster som pussar sina biblar, jag har bara emot när präster pussar varandra" *applåder och skratt* Med tanke på att Livets Ord förmodligen inte stödjer kvinliga präster (det är ju enligt dem männen som ska leda) så antar jag att han syftade på två manliga präster som kysser varandra. Why mention it otherwise? Det är ju iofs inget nytt att Frikyrkorörelsen är homofober..större delen av kristendomen för den delen, men anyway. Slutar inte förarga mig för det!

När Åke Green var inför rätta för sitt hets mot folkgrupp uttalande, hade jag börjat tröttna på Livets Ord. Rent mentalt var jag redan påväg därifrån, men hade inte fysiskt tagit steget ännu. Det skulle dock inte dröjja länge innan den dagen kom. Dagen då Åke Green blev friad från sin dom befann jag mig på Livets Ord. Folk ställde sig upp å jublade å skrek "Halleluja!" Det var den vidrigaste upplevelsen jag varit med om i hela mitt liv! Dessa människor menar att de vill visa Guds kärlek för världen...jag tror helt ärligt att Gud skäms över dem, om hon nu finns.


She'd run you down!

 

 

 

THAT'S RIGHT YOU SEXISTBASTARD!

 

 


Framsteg!

Jag måste säga att jag känner mig toknöjd idag! Fick tillbaks vår senaste tenta idag och jag blev godkänd, det trodde jag inte! Helt ärligt blev jag rörd till tårar, sån är jag...var som en sten föll från mitt hjärta. Hur som helst så gav det mig en riktigt boost så jag känner mig starkare inför nästa tenta kommande vecka. Skön dag helt klart!

Jag är så glad att jag måste dansa!!

Ciao!


Burka eller inte?



Just nu debatteras det mycket om ifall man skall förbjuda burkar på arbetsplatser som förskola osv. Detta grundar sig i en tanke att barn "måste se ansiktet på den de talar med annars förstår de inte" och att "barnen kan bli skrämda". Detta tycker jag personligen bara är bullshit och som Petra Mossberg skriver i en artikel (091114) i Fria Tidningar: "Blinda människor kommunicerar med varandra och det finns telefonterapi". Dåligt argument med andra ord. Problemet är dock, menar Mossberg vidare, att "Burkan förkroppsligar patriarkatet". Jag håller Mossberg och tycker självklart att burkan symbiliserar en vidrig kvinnobild och är fruktansvärt kränkande. Det jag funderar över är dock ifall man ska tvinga kvinnor att ta av sig burkan? Är det rätt sätt? Eller är ett lagstadgat förbud den enda möjligheten för dessa kvinnor att faktiskt ta av sig burkan? Att det blir ett argument mot deras män och religiösa åskådning - "det är olagligt". Men är det så lätt? Vad kommer hända i dessa familjer? Kommer det skapa ett större utanförskap för dessa kvinnor eftersom de förmodligen inte kommer kunna gå ut (de är ju lärda att det är en synd för en kvinna att visa sin kropp), eller är ett lagstadgande den enda möjligheten för dessa kvinnor att bli fria? Eftersom dessa kvinnor ju redan är osynliga i dagsläget, så kanske detta är det enda sättet för att bryta patriarkatets makt över kvinnorna. Kanske kan detta tvång leda till frihet?

Eget val? Har dessa kvinnor verkligen valt själv att bära burka? Är det så enkelt? Som Mossberg skriver: "Det finns de som säger att de vill vara hemmafruar på heltid, de finns de som säger att de vill arbeta som prostituerade och det finns de som säger att de vill bära burka. Dessa kan naturligtvis tyckas ointressanta att kämpa för, eftersom det förstås redan kan känna och också uppfattas som att de har valt. Man kan dock på många vis problematisera huruvida det är ett fritt val eller inte"