Michael Jackson död, R.I.P King of POP

Igår, kl 14.26 (lokal Los Angeles tid) avled The king of POP. Vår älskade Michael Jackson blev bara 50 år, en hjärtattack avslutade hans liv. Läkarna på Ronald Regan UCLA Medical Center kämpade i en timme för att återuppliva honom, berättade brodern när han lämnade dödsbeskedet inför världen, men förgäves.

Fick nyss meddelandet av en vän, fruktansvärt och väldigt chockartat, jag kan inte fatta det! Kungen av pop är död!  Tittade just på broderns dödsbesked, då kom tårarna, men jag kan fortfarande inte fatta.. Helt sjukt!! Han kan ju inte vara död!! Så overkligt! Denna man som gjort som berört så många människors hjärtan med din musik, sin dans och sin historia. Finner inte rikigt de rätta orden i denna stund..Vi har förlorat en musiklegend, rättare sagt MUSIKLEGENDEN, vem är större? 

Tack för allt du gett oss, du kommer bli saknad, miljarder människor kommer sörja din bortgång och din musik kommer leva i evighet!

Läs mer och se filmklippet från brodensdödsbesked på: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5432546.ab

 







Farväl Michael Jackson
R.I.P





Lägertime

Idag åker jag iväg som ledare på  ett ridläger för funktionshindrade ungdomar, anordnat av Totalskidskolan. Ska vara ansvarig för en flicka med autism. Känns spännande och lite nervöst, men mest bara jättekul! Efter lägret bär det av till Katrineholm för midsommarfirande och storasysters 35-års fest i Katrineholm. Rajtan tajtan och hoolabaloo!  =D Jag tänkte ta mina syskonbarn handen och dansa till smågrodorna, det är roligt, bara så ni vet!! =D

ha det gott!
kärlek och fred!
Jossan

Cissi på besök

I torsdags kom min kära vän Cissi på besök och stannade tills igår, onsdag.  Vi har haft intensiva dagar av massa skratt åt låga men så jävla bra skämt. Jag, Anki och Cissi kan spinna vidare så länge på saker, så jävla roligt, det är humor!! Jag har garvat vill jag lova! Vi har kommit fram till att vi borde bli lesbiska för killar är svin, förutom Joel, TK och Johan..nån mer som vill göra sig förtjänt av "icke-svin"-listan? Let me know! Men Cissi och jag kom också fram till att det är synd att vi inte är kära i varandra..annars skulle det ju va lätt fixat liksom..det där med kärlek.. nä jag orkar inte. Det får va, ska nog bli en såndär singel mamma, måste bara hitta nån med bra gener..näää fy fan, vem e det som är svin nu? Bäst att sluta. Får adoptera om inte annat, finns så många barn som behöver föräldrar! Det löser sig nog..

Vi har festat lite i helgen..men jag har bara bildbevis från i lördags, då vi inte firade nationaldag utan gick ut och festade på Dem Bow och dansade till soca, dancehall och hiphop istället för "stockholm i mitt hjärta" och "du gamla du fria". Kände verkligen inte för att fira sverige..varför liksom? Va så jävla arg på EU och såg bara fram emot att få rösta EU-kritiskt dagen efter. Det var en fin dag det!

Bilderna är snodda från DemBow.se:





Igår morse kom jag fram till att jag knappt tagit några bilder under Cissis vistelse så jag började ta kort där vid frukostbordet.
Vi har ätit gröt a la Cissi varje morgon..den e god, men saltoman som jag är så får jag salta lite extra efteråt, för Cissi har så lite i så hon till och med glömde bort några ggr. :)  sötis!





Trevligt, trevligt =)

Sen bar det av till Gamla Stan, vi gick en snabbsväng, hann leka turister då två amerikaner frågade om vi ville att de skulle ta kort på oss åt oss..Jossan spelade med och la på en bred amerikanska.


                                 den bilden tog jag

                                   turist javisst!
 
Ganska  snabbt efter detta begav vi oss mot  Centralen eftersom vi kom på att vi skulle ju käka plus-meny på donken så vi fick ett coca-cola glas. När vi ätit och fått vårt gröna fina glas drog vi tillbaka till Gamla Stan och satte oss på Ben&Jerrys glasställe och avnjöt varsin onyttighet! Med nöjje!! (....)






...fram tills Jossans laktosmage satte igång..smällar man får ta! Så vi sökte upp närmaste toalett. Här hände nåt konstigt som jag inte riktigt hängde med på (jag ska inte berätta äckliga toadetaljer jag lovar!). Vi står i kö till toaletten, en man kliver ut som vi känner igen, en kändisgubbe vi inte minns namnet på. Han säger på bred stockholmska "tjena, ska vi dela på priset? Om du ger mig en femma..10 spänn för att gå på toa e fan mycket!" I min förvirring säger jag glatt "javisst!", ger jag gubben en 5:a och kliver in på toan, som självklart inte längre har någon lysande lampa! Han tänka det precis när jag gav bort 5:an "då får inte jag nåt ljus", men då hade jag ju redan gett bort 5:an, pallade inte plus att det kändes pinsamt! Jag och Cissi går in på toan..ja som sagt förvirringen var total..men riktiga vänner delar på allt..tydligen..Vi stod några sekunder i mörkret och var lite allmänt förvirrade båda två, strax knackar nån på dörren. Det är Mr Toalettansvarig som säger att "ni måste betala annars ingen lampa!", "jo,,precis..okej" säger vi och kliver förvirrat ut och stoppar i en 10:a. Så igår gav Jossan bort en 5:a till en kändis som förmodligen har mer än han behöver, för ett toabesök som jag ändå fick betala extra för. haha, lyxproblem men lite kul såhär i efterhand, fett snopet just då!

peace out!

............

uppdatering 090621
Lottens Andreas är inte heller nåt svin! =D

Låt oss inspireras av The Tank Man!



FRA förespråkare undrar varför vi andra är mot FRA
"jag har ingenting att dölja" säger de
Men vad händer om de som styr inte längre tycker som du?
vill styra dig
göra dig till en marionett
"kommer aldrig att hända i Sverige"
Hur vet du det?
Stödjer du Lissabonfördraget?

Se på Kina
Se på Nordkorea
Se på USA
Där storebror styr och vet allt
Där CIA och rika lobbygrupper styr presidentens beslut
Vill vi bli som Kina?
Där staten med all sin makt får filma allt och alla fritt
men invånare och besökare får problem med polisen trots tillstånd
Där allt är så slutet så Google cencureras från sånt regeringen inte vill att folket ska minnas
Där unga studenter på Pekings universitet inte en vet vem "the tank man" är
Mannen som skapade historia genom att stoppa en flock av pansarvagnar
inför västerländska kameror
vi vet men inte dem
för när man söker på "Tiananmen Square" på google i Kina
dyker endast kartor och turistbilder upp
Vill vi att vårt land ska styras så?
Fattar ni inte att risken är aldeles för stor?!
Mitt hjärta blöder, skriker och gråter för vart vår värld är på väg!!

En odentifierade man stoppar den 5 Juni 1989 en flock av pansarvagnar.
Detta två dagar efter massakerna på himmelska fridens (Tiananmen) torg
då 1000-tals vapenlösa demonstanter, som krävde sin rätt att rösta när militären tog över makten och beslutsfattandet,
slaktades av "The Peoples Liboration Army" (vilket fruktansvärt missvisande namn!!).
Röda korset anger antalet döda upp till 2600 personer
Den offentliga siffran från Kinesiska regeringen: 241 döda (då inklusive PLA soldater)
Är det detta vi vill ha?

Tänk på hur du röstar i i EU-parlamentsvalet
14000 lobbyister utövar makt i EU¹
Lissabonfördraget lägger grunden för att skapa en Europeisk superstat
underordnad Eu's lagar
där makten ligger i händerna på på de största staterna - Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien
"Sverige har inte tillräckligt stor befolkning för att kunna hävda sina egna intressen i jämförelse, utan riskerar att tvingas att agera enligt andra länders önskemål." ²
Vill vi ha en EU-arme - ett nato?
Varför provocera?
Varför uppmana till krig?
Mår välden inte tillräkligt dåligt?
Har vi inte sett nog av krig, våld och smärta?
Det finns absolut ingen anledning att ha en EU-arme!
Varför separera världen mer?
Skapa en större hotbild gentemot resten av vår jord?
Är det inte fred vi vill ha?
Våld föder våld!
så varför provocera fram en hotbild som inte finns?
Jag är så arg och mitt hjärta gråter för världen!!

Använd din röst till något gott på Söndag
Rösta för fred, jämställdhet, mänskliga rättighetet och solidaritet!




 Är det vad du vill?



¹http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_988789.svd
²http://jansjoholm.wordpress.com/2009/05/24/lissabon-fordraget-for-dummies-del-i/




Tio goda skäl för dig att Skicka Schyman till Bryssel (inte att förväxla med tio Guds bud ...)

Ut med slipsarna - in med högklackat!
I samtliga EU:s institutioner är mansdominansen kompakt. Parlamentet är en gubbhylla med mindre än en tredjedel kvinnor. Det får konsekvenser. Kvinnors verklighet och vardag finns inte med vid de sammanträdesbord där problemen formuleras och lösningarna diskuteras. Bort med slipsarna - in med högklackat!

Utmana de rika männens överkonsumtion!
Klimatfrågorna underordnas idag kortsiktiga tillväxtambitioner, formulerade av extremt mansdominerade grupper. Traditionella tekniktunga lösningar står i vägen för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Livsstilen hos ett litet fåtal välbärgade män orsakar globala klimatbelastningar. Jag vill utmana de rika männens överkonsumtion, sätta stopp för miljöskadliga transporter, miljöfarlig teknik och ohållbar produktion!

Försvara rätten till kollektivavtal!
Jobben minskar i accelererande takt i den nuvarande lågkonjunkturen. Kvinnor är underst i arbetsmarknadens hierarki och betalar ett högt pris med otrygghet och dubbelarbete. Den svenska (arbetsmarknads)modellen svajar i mötet med EU:s direktiv. Kraven på avregleringar, privatisering och konkurrens minskar fackets makt. Jag vill försvara rätten till kollektivavtal!

Förskola och äldreomsorg - inte fler hemmafruar!
Bristen på barnomsorg och förskola, tillsammans med idén om mannen som ensam familjeförsörjare, står i vägen för jämställda relationer och ekonomisk utveckling i flera medlemsländer. Idag utbildar sig unga kvinnor och vägrar rollen som hemmafru. Jag vill se samhälleliga jämställdhetsambitioner i form av utbyggs förskola och äldreomsorg - inte fler hemmafruar!

Bort med påven från politiken!
Religiös fundamentalism, högerextrema krafter och patriarkala normer vinner alltmer inflytande i EU. Tendensen är tydlig - kvinnan med stort K sätts på piedestal i den heliga familjens namn samtidigt som hon fråntas sina medborgerliga och mänskliga rättigheter. Kyrkor och religiösa sammanslutningar ska inte ha någon gräddfil in i politiken. Jag vill se ett sekulariserat EU, där kyrka och stat hålls helt åtskilda.

Gör abort till en global mänsklig rättighet!
Rätten till abort hotas i allt fler länder och sexuell och reproduktiv hälsa sätts på undantag. Full bestämmanderätt över sin egen kropp är en mänsklig rättighet. Därför måste kvinnor (världen över) garanteras rätt till sexuell och reproduktiv hälsa. Religiös och politisk fundamentalism ska inte kunna begränsa kvinnors frihet. Därför vill jag se rätten till abort definierad som en mänsklig rättighet! Globalt!

Sätt sexköpslagen på export!
Inom EU behandlas invandrade som andra klassens medborgare och kvinnor från hela världen utnyttjas i otryggt hemarbete och i brutal sexslavhandel. Kopplingen mellan handeln med kroppar (trafficking) och prostitution förnekas idag av flera länder och i stället växer kraven på att säljandet av "sexuella tjänster" ska ses som ett yrke. Jag vill stoppa sexslaveriet och exportera den svenska sexköpslagen till EU!

Säkerhetspolitik för kvinnor!
Europeisk säkerhetspolitik skyddar inte kvinnor, varken vid militära konflikter eller i vardagen. Kvinnors kroppar skändas systematiskt vid militära konflikter och samhälleligt sönderfall. Vi vet också att varje år dör fler kvinnor av mäns våld i hemmet än antalet människor som dör i väpnade konflikter. Vi ser faktiskt en patriarkala pandemi. Det här är ingen "kvinnofråga" utan en fråga för den säkerhetspolitiska agendan. Jag vill lyfta den dit, med målet Nolltolerans!

Stoppa EU:s militarisering!
EU:s senaste fördrag, Lissabonfördraget, definierar EU:s utrikespolitiska samarbete i termer av en försvarsallians, med en gemensam armé och en för varje medlemsland föreskriven militär upprustning. EU:s bidrag till fred i världen borde bygga på mångfald, solidaritet och diplomati - inte på militär upprustning och gemensamma vapenprogram. Jag vill motverka EU:s militarisering!

Försvara asylrätten!
Bräckliga farkoster av olika slag kantar EU:s stränder. Människor flyr undan förtryck och söker hopp i våra länder. Hela världen knackar på vår dörr men vi vågar inte öppna. Brutaliteten i bemötandet av människor från andra delar av världen ökar och möjligheterna till egen försörjning krymper i takt med den ekonomiska krisen. Jag vill se ett generöst mottagande, ett värdigt bemötande och ett förhållningssätt byggt på solidaritet och respekt för varje människas erfarenheter, kunskaper och behov. Jag vill försvara asylrätten - både här i Sverige och i EU.




Rösta den 7 Juni
Det är 3 dagar kvar till valet.


Källa: http://www.skickaschymantillbryssel.nu./varfor.html


Du

Tänkte på dig igår, drömde om dig här om natten. Jag förstår inte riktigt varför det blev som det blev. Vet inte om jag egentligen var kär i dig, eller så handlade det om att du tryckte bort det jag hade börjat bygga upp i mitt hjärta för dig. Du rev ner det varje gång jag började bygga igen. Det blev så konstigt alltihop. Jag betydde så mycket för dig sa du, du sa att vi var som jing och jang, varandras motsatser, två motpoler som lyckades mötas och som skulle kunna skapa något fint. Jag var pusselbiten som fattats i ditt liv sa du.

Jag tror nog att det är sant att "opposites attract", men jag har svårt att tro att ett sånt förhållande kan bestå. För någonstans tror jag att många har en längtan att förändra personen-motsatsen. Men vad vet jag. Menar inte att man måste vara lika i allt, för då blir det tråkigt, tycker åtminstånne jag. Jag vill kunna diskutera och få motargument, någon som tänker själv och är självständig, men jag tror ändå att grundvärderingarna behöver vara lika. För mig är iallafall detta viktigt har jag insett sen det tog slut med mitt ex. Att han har samma männikosyn som mig, är intresserad av människor och är ödmjuk inför människors olikheter och åsikter, iallafall respektfull. En fråga som är viktig för att mig att bli respekterad för är mitt hjärta för feminism och kvinnors och barns rätt i samhället och världen. Även om min käraste inte brinner för samma sak så måste jag ändå känna att han respekterar mig för detta och förstår att det finns en problematik som är allvarlig i vår värld. Könsstympning, sexualiseringen av kvinnor, prostitution, pronografi, bortgifte av minderåriga, hedersvåld, problematiken på arbetsmarknaden med respekt för kvinnors höga positioner, lika löner och lika rätt att synas och höras. Listan är lång och längre än jag framställt här. De som säger att vi inte behöver feminism längre vet inte vad de talar om, okunskap säger jag! Att vara feminism innebär att se just denna promblematik som jag presenterade och vilja verka för förändring. När till och med kvinnor säger att de inte ser denna problematik, blir jag mörkrädd, då undrar jag var vår värld är påväg!

Tillbaka till dig..
Jag tänker på dig ibland..ganska ofta nu mera. Drömde att vi stötte på varandra på söder och du frågade hur det var med mig nu för tiden, du var glad och ödmjuk. En önskedröm förmodligen, för i verkligheten existerar inte detta, du är för stolt för att någonsin träffa mig igen. Jag vet inte ens om jag vill det själv men det känns som vi aldrig fick ett ordentligt avslut. Det blev så konstigt, du tog inte ansvar och flydde, jag var så arg och besviken. Det tog stopp där, vi har inte hörts sen dess. Gillar inte att ha saker hängade över mig. Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag väldigt svårt att släppa saker, framför allt ouppklarade konflikter. Men jag har en känsla av att jag kommer bli tvungen att släppa taget, tids nog, utan ett avslut. Jag hoppas att jag kan lämna dig till mitt förflutna och inte undra och fundera mer. Känner att jag har massa frågor jag vill ha svar på, men jag får nog leva med att jag aldrig kommer få svar. Det är nog lika bra. Kanske du skulle lyckas manipulera mig tillbaka..jag vet inte, vet inte om jag är stark nog. Så det är kanske till det bästa ändå. Att vi aldrig ses mer.  

Hav av känslor

Idag har det bubblat av känslor i mig och av tankar som snurrat åt alla håll och kanter. Ena stunden kände jag mig glad och mös av kreativiteten som flödade inom mig, kände att jag bara ville sitta vid mitt piano och skapa musik, nästa stund kom sorg över mig och jag kände ångesten börja krypa i bröstet. Det har verkligen pendlat idag, hela jag har varit i känslomässig kaos, men på ett skönt sätt ändå emellanåt.
 
Jag och Kajsa pratade om känslor och att känna mycket förra veckan. Både hon och jag har bra kontakt med våra känslor, på gott och ont kanske. Vi känner helt enkelt väldigt mycket, analyserar och gräver i saker. Det är bra men det gör att det är näst intill omöjligt att släppa saker emellanåt. Jag själv avundas emellanåt människor som bara kan skaka saker av sina axlar och gå vidare. Saker som jag kanske går och är ledsen över och har svårt att släppa ett bra tag framåt. Jag och Kajsa pratade om att kanske är det så att vi estetiska och skapande människor har fått just förmågan att kunna skapa, för att överleva våra känslostormar, för att kunna hantera vår omvärld och situationerna vi hamnar i. Vi känner så mycket saker som inte går att beskriva med ord, därför blir vi tvugna att använda oss av abstrakta uttryckssätt för att inte gå under helt. Det är ju inte helt okänt att många konstärer skapat sina bästa verk i sina svåraste tider. 

En bekant till mig berättade om en kvinna i hennes släkt som varit en fantastisk konstnär redan som barn, hon hade älskat att måla och uttrycka sig i bild och form. Hennes pappa förbjöd henne dock att måla, då han ansåg att detta inte kunde leda någonstans och endast var ett onödigt tidsfördriv. Jag minns inte hur gammal hon var när hon blev tvingad att sluta måla men hon var fortfarande barn. Denna kvinna blev efter en tid allvarligt psykiskt sjuk. När hon var i 60-års åldern och för femtioelfte gången blev inlagd på psyket, introducerades hon för någon form av skapandeterapi. Hon fick börja måla igen. Hon hade själv glömt sin passion för målandet men sakta men säkert började hon måla mer och mer. Personer i hennes närhet började se hur hon för första gången på många, många år började må bättre och idag fungerar hon normalt och är friskförklarad. Helt fantastiskt men samtidigt fruktansvärt tragiskt att så många år av hennes liv skulle få passera innan hon skulle kunna börja leva ett värdigt liv! 

Här ser man enligt mig, ett tydligt exempel på hur det kan skada ett barn ifall föräldrarna inte är uppmärksamma på barnets passion. Det är även ett tydligt exempel på konsekvensen av att kväva en kreativ människa, att ta ifrån en person dennes sätt att uttrycka sina känslor. Får jag inte uttrycka mig genom sången eller dansen blir jag galen. Jag har märkt många gånger att när jag inte sjungit eller dansat på ett tag så börjar jag må dåligt utan att jag finner en anledning, men så fort jag sätter mig vid pianot och börjar sjunga förstår jag varför. Musiken och dansen är mitt sätt att andas och jag tror att jag fått den först och främst för min egen skull, för att jag känner så mycket och måste ha ett forum att uttrycka mig när orden inte räcker till, annars går jag sönder! Ibland kan jag känna hur jag är på väg att explodera inombords utan att jag vet varför, då måste jag söka upp fösta bästa piano! Det är inte alltid jag får svar på varför jag mår som jag mår medan jag sjunger, spelar eller dansar, men det känns bara bättre på nåt vis och det är nog för mig i den stunden.


Vad kallar man tårna?

Min ringfinger-tå (?) har varit avdomnad/sovande i 3 dar nu, tycker jag är lite konstigt! Den sover konstant, dags att vakna din lille rackare!

Min bror kom förbi på te och scones ikväll, det var mysigt!

Fri kärlek

Ta mig långsamt tillbaka

till jordens ende

dit ingen kan se oss

hoppa med mig över kanten

låt oss skapa en ny värld

du och jag

där ingenting är trasigt

där vi inte är rädda för kärlek

där vi inte ser några problem

då kanske jag skulle få bli din

och du min

då står ingenting i vägen

våra hjärtan kan älska fritt



© 2009 missdefineme.blogg.se