Barack Hussein Obama, President of the United States of America!



Äntligen har dagen kommit, idag svor han eden - även om det gick lite knackligt, men det visar bara att han är människa.
Det är en historisk dag, hela världen firar! Jag känner personligen stor förväntan och känner hopp för världen, för mänskliga rättigheter, för fred. Jag tror att Obama har hjärtat att vara världens mäktigaste man och jag hoppas att hans ödmjukhet bevaras, för jag tror att det är precis vad världen behöver! En amerikansk president som vill verka för samarbete istället för "my way or the highway", vars mål är fred och respekt mellan nationer, mellan människor. Jag känner förtroende för honom. Det är en stor dag och en spännande framtid vi står inför. Be the change, change we need.
Äntligen är 8 år av G W Bush över!



Det Dr Martin Luther King drömde om kan nu bli verklighet. Obama för drömmen vidare och jag hoppas han kan leda världen in i ett förverkligande av den.


President Obama's tal





På G

What's poppin?
Inte mycket här. Eller aa det har väl hänt lite grejer de senaste veckorna. Va inne med Joel på akuten för nån vecka sen, men han mår bra nu, fick nån konstig smärta i huvudet å i handen...fick scanna huvudet, tyckte han va coolt så det va ju kul för han! Den visade inte att det va nåt fel och nu mår han bra, så det var väl nåt tillfälligt.

Jag, Joel och Danne va ute förra fredagen. Planen var att fika men det var fullt på varenda café, så efter en stunds letande hamnade vi på Fridays med öl och nachos istället, gött! Sen blev Josefine full som en kastrull, lätt att det blir så när man inte druckit på ett halvår å dricker som man gjorde innan dess...hej och hå, men vi hade kul! :) Hamnade på en Indiklubb av misstag, jag trodde det skulle va reggae, men det var fel dag..damn it..men vi stanna ändå av nån underlig anledning (Josefine + Indimusik är vanligtvis inte kompisar), men e man full så e man och så vi studsade runt där och drog faktiskt igång dansgolvet..lite komiskt när vi inte ens gillade musiken, men vi var ganska nöjda över att fått fler att studsa runt, eller hur fan man dansar till Indi, ingen aning! haha. Vid 2-tiden vart det hemgång. Va en lyckad kväll ändå! :)

Just det, i torsdags var min bovärd här och besiktade min lägenhet, så förhoppningsvis är jag å Joel snart påväg till Farsta, vore helt underbart! Håller tummarna! By the way söker jag en inneboende från och med Mars, då Joel flyttar tillbaka till Göteborg, hör av dig om du är intresserad!

Det är strax dags för prisonbreak, måndagkvällar från 22.00 = "do not disturb". Holy moment 4 me.

puss å kram
Jossan




Fika med Jenny




I tisdag (yes I know jag e seg på att skriva) va jag och fikade med underbara Jenny! Hon är verkligen en genom go och skön tjej! Diggar henne stenhårt! Är så glad att du finns i mitt liv vännen! Eventhough we both might be a bit confused about who we are så måste jag säga att du har en har en personlighet som gör att många vill vara dig nära, du har en värme och en styrka omkring dig, även om du inte känner dig stark själv, så är det så, det är inte nåt du behöver leva upp till, för det är bara så du är, utan att du ens vet om det. Vi är trasiga människor, men vi är trasiga av en anledning och det har format, kankse hjälpt oss - även om man känner sig jävlit svag och vilsen ibland - att bli starka. Utan att vi vet om det...Jag känner av styrkan ibland, den som ibland skapats pågrund smärtsam erfarenhet..men den gjorde mig ändå stark på vissa plan, samtidigt som dessa erfarenheter kan få mig att känna mig svag och sårbar många gånger, som får mig att gråta från ingenstans. Det svåraste för mig är att veta när det är dags att släppa taget... framför allt, hur fan man gör det!

The struggle continuse...

peace n love
Josefine

Supernanny - Wannabe Mama

Det har varit mycket babysitting den senaste tiden. Jätte mysigt! Idag när jag var ute och gick på sovpromenad genom soliga nockeby med alla fina husen, kom jag på mig själv att tänka mig in i hur det skulle va att va mamma, ha familj och vilket hus jag skulle vilja bo i "det där va fint..där skulle jag vilja bo..mysigt område...bra för barnen..lugnt". Va lite mysigt att fantisera lite om det. Vet dock att jag inte är där än mentalt, inte redo för att settle down och skapa familj. Så mycket jag vill göra först. Men det är ändå lite mysigt att fundera ibland.

Idag flyttade Joel in. Blir trångt men hoppas det kommer gå bra. Har delat av med draperier så vi har som varsin sovalkov.
Förhoppningsvis är bytet till farstalägenheten klar snart så vi kan flytta till större och få varsit rum.

Lyssnar på Britneys senaste skiva, tycker den är bra faktiskt. Rekomenderar den!

Imorrn ska jag vara lektant å passa barn på en middag, tre stycken 1,5 åringar, en 3 åring, en 6åring, en 9 åring. Wish me luck!

Peace out!



Gott nytt år!

Ja, så var det 2009. Kommer som vanligt ta ett tag att få in, brukar alltid skriva fel de första månaderna på det nya året..tough shit...

Det blev Urban New Year på Tyrol trots allt, vilket jag är mycket glad över! Åt middag hemma hos Kajsas pojkvän - jag, Kajsa, Babacar och hans polare - jätte gott och trevligt! Tack för att jag fick komma baby! Sen drog vi in till Tyrol, va där prick 24, så det var på håret att vi fick fira 12-slaget i bilen. Skönt att åka bil by the way!  Eftersom det var Kajsas-pojkväns-bästakompis-bror (did I get that right Kajsa?) som hade festen så fick vi komma in gratis, as bra! =)  Speciellt eftersom jag e fattig för tillfället!

Lazee spelade strax efter att vi kommit in, måste erkänna att jag tycker han e lite väl full of himself! okej han rappar bra och har sköna beats, men orka stå och babbla om sina kläder, hur jävla snygga de är och snacka om att "lazee is best". Visst det är bra att tro på sig själv, men det blev bara för mycket! Det behövs liksom inget överdrivet "jag är störst, bäst å vackrast", han är ju duktig men han sänker sig själv genom att vara hålla på så, det blir larvigt. Tycker jag iallafall.

Är så trött på ytlighet och det gäller inte bara inom musikbranschen. Även om allt bara verkar va en enda ond cirkel. Artister är förebilder, så är det bara! Det är så många som ser upp till dem, deras ord, deras kroppar, hur de beter sig å klär sig. Detta i sin tur skapar en stor press på artisten att hela tiden möta fansens förväntningar. Denna förbannade illusion!

Utseendefixeringen bara sjunker i åldrarna, 8-åringar med anorexi-bulimi, banta hit och banta dit! Helt hysteriskt! Blir så ledsen. Tänk om aftonbladet en dag skulle ha som första sida "lär dig älska dig själv precis som du är!" Eller liknande, mer fokuserat på att bygga upp självkänsla än att föda självhat och utseendefixering. Den tidningen skulle jag köpa! Men det säljer ju förståss inte eftersom samhället redan är så hjärntvättat! Den enda man kan ändra är sig själv, andra kan man bara påverka och inspirera, valet gör man alltid själv. Det tror jag iallafall. Om man vill förändra världen måste man börja med sig själv.

Mitt nyårslöfte i år är att träna mer på att vara nöjd med mig själv som jag är.

Gott nytt år!
peace out!
Jossan