mysig kväll

Just hemkommen från Temilia. Jag, Kajsa och Temilia har repat inför spelningen nästa helg, känns jätte kul! Det blir så snyggt med 3-stämmigt, djembetrumma, gitarr åsså ägget ;)  Jag fick in rytmen på marackas-ägget tillslut, va så länge sen jag spela, inte svårt alls när man väl kommit igång. Ska spela Djembe på en egen låt också, får hoppas det går bra, lite ovant att spela trumma samtidigt som man sjunger, men jag ska öva som en tok! =)  Anyway, så härligt att bara sitta och sjunga och spela så sådär. Får massa inspiration och passionen för musiken blir så grymt stark! Då känner jag verkligen att det är ju detta jag lever för, musiken! Vi är ett liksom, klarar oss inte utan varandra. Min största kärlek här i livet, helt klart!

Ser fram emot hösten, att få spela och sjunga tillsammans med Kajsa. Ska även söka till Maria Nordenbacks gospelkör, känns kul! :) Om jag kommer med dvs.. Älskar att sjunga gospel! :) Bra träning för rösten också.

Ja just d, by the way, det blir inget afrika för mig i höst, jag har insett att det finns ingen möjlighet just nu, det får komma senare! Och det kommer det göra, för shit vad jag längtar! Men det är inte riktigt rätt tid nu. Men den kommer.

Hoppas det kommer många nästa lördag, vore kul! :) Alla som vill är hjärtligt välkommna kl 19.00 till Café Svalkan vid Ullriksdals värdshus. 

peace & love
Jossan


"den som är utan synd kastar den första stenen"

Såg en fantastisk och samtidigt smärtsam dokumentär här om dagen. Den handlade om ett antal ungdomar som åkte på ett läger för krista homosexuella. En plats där de fick söka efter Gud utan att bli dömda utan bara uppmuntrade, en plats där dessa ungdomar var accepterade precis som de var. Pastorn som var med på lägret var själv homosexuell och han pratade om hur han efter att ha "brottats" med kyrkan länge äntligen blivit präst vigd. Från början hade den lutheranska kyrkan han tillhörde, sagt att "visst du kan bli präst när du är homosexuell, men du får inte utöva din homosexuallitet". Han kände att den lögnen kan jag inte leva med, men tillslut efter en lång tid hade hans kyrka accepterat honom precis som den han var. Detta tilltalade 2 killar på lägret som hade en längtan att bli präster och uppmuntrade dem att senare läsa till präster (fick man läsa i slutet). Det var flera av undomarna som upplevt hur de blivit trakaserade av kyrkor som kallade dessa ungdomar för "besatta", "sjuka", inte "tillhörde", "levde i synd" osv. Dessa ungdomar som verkligen hade en tro och ville vara kristna blev alltså uteslutna. Även om jag själv inte går i kyrkan längre så blir jag så jävla förbannad att det ska va såhär!! Man ska väl för fan få följa sin tro å livsåskådning ovasätt kön eller läggning, så sjukt! Är så trött på kyrkan som snackar om att man ska "älska alla" att "Jesus älskar alla" å så vidare, men ändå så förskjuter man en stor del av befolkningen för att de älskar "fel" person! Vart kommer den ovillkorliga kärleken från Gud (som kristna kyrkan talar om så fint) in i det sammanhanget?!

De som känner mig vet att jag kommer från en religös bakgrund. Jag är uppvuxen i pingstkyrkan och har rört mig i samfund som Livets Ord och andra "fri"kyrkliga och märkliga sammahang. Detta lämnade jag dock för ca 3 år sedan nu (sanslöst va fort tiden går!), vilket ledde till en radikal förändring i mitt liv på många sätt. Min personlighet är den samma men man har ju blivit lite vettigare sen dess (för hoppnings vis haha!), lite sundare syn på saker å ting. Många av mina värderingar som jag hade sen jag var liten är som bortblåsta, vilket är helt underbart! En av frågorna som alltid funnits på tapeten är den om homosexualitet. Fram tills gymnasiet ungefär så var jag fast besluten vid att homosexualitet var en synd. Sen brottades jag mycket med denna fråga. Mina pastorer och ledare sa att "homosexualitet är synd" men samtidigt "Jesus älskar alla, alla är lika mycket värda", vilket lät motsägelse fullt enligt mig.

När jag gick på livets ords bibelskola 04-05 talade lärarna om att homosexuella kunde bli "befriade" och menade att homosexualitet var demoniskt. Efter detta konstiga år på bibelskolan var jag själv rätt konstig å läskigt insnöad ett tag. Den stora förändringen började ske först när jag kom in på Danscenters yrkesförberedande danslinje, vilket var det bästa året hittils i mitt liv! Så mycket hände under det året i mig, så mycket saker jag brottades med och så mycket saker som började hända. För att försöka göra en lång historia kort, så lämnade jag iallafall kyrkan efter danscenter, insåg att jag kan inte leva med denna skuld och skam och må dåligt resten av mitt liv för att jag inte kan stå för denna falska kärlek, som är långt ifrån ovillkorlig! Vad är det för kärlek att säga "jo Gud älskar alla, men du får inte uppleva den för ens du ändra på detta..åå det där..åsså den grejen" Nä, en far eller mor som verkligen älskar sitt barn förskjuter det inte för att barnet väljer att följa sitt hjärta, de stöttar och ser till sitt barns bästa! Och om Guds kärlek är större än mänsklig kärlek så borde han/hon inte ha så svårt att älska homosexuella heller, som dagens sorgliga frireligiösa kyrkor menar! Frireligiös förresten, passar inte särskillt bra tycker jag! anyway tillbaka till dokumentären..

Prästen berättade att han var så trött på att se "young people that are gay and love the lord comiting suicide because the are not excepted anywhere, not in church and not amongst there gay-non christian friends who hate church since the church hates them....they have no where to be them selfs! That is why we started this camp, for young gay christans to get a place to practise thier belief and to make friends...many of these kids are very alone!". Det prästen sa gick rakt in i mitt hjärta och det gör verkligen ont att de flesta kyrkor inte accepterar alla människor precis som de är! Om de nu vill följa Jesus exempel så har d ju verkligen missat nåt! Jesus var revolutionär för sin tid! Han var fan feminist och människorättskämpe om man ser vilken människosyn man hade på den tiden. Han gick helt emot sin uppväxtreligions regler, pratade med kvinnor som hans religion ansåg vara syndare, kvinnan vid sykars brunn som ansågs oren, den prostituerade kvinnan som skulle stenas..då de som skulle stena henne å försökte sätta dit Jesus med att säga "lagen säger att hon ska stenas", då Jesus svarar: "den som är utan synd kastar den första stenen (Joh 8:7)", då kunde inte männen stena henne, för de visste att de också hade synd i sitt liv - Jesus gjorde dessa enligt samhället högt uppsatta religiösa män jämlika med den prostituerade kvinnan (som inte ansågs värd att leva!) i och med dessa ord, och de hade inget att säga för de visste att enligt deras tro, var detta sant. Lite cool story ändå, även om man tror på den eller inte, med tanke på hur länge sen den skrevs.

Oavsätt vad man tror å tycker om ordet synd så tycker jag ändå att detta säger ganska mycket. Jesus åt med alkoholister och de som enligt judendomen (Jesus var jude) ansågs vara orena och några man inte skulle umgås med. Om Jesus hade gått på jorden idag hade han säkerligen gått med i Pridparaden! Det är jag helt säker på! :)

gotta go.

peace and love to y'all!




Damn..

Hej och hå på böljan blå, ja, eller nåt..
Jag hade satt klockan på 11 idag för jag hade en tvättid kl 12, men klanten jossan råkade stänga av klickan och sov till halv 3, ja så kan d gå..

Shit jag e så jävla mör i kroppen, men det va kul igår...fram tills sista kvarten ungefär. Min kropp va helt knas igår med, dock inte lika mycket strålningar ut i armar och ben, men var däremot heeelt slut! Kunde inte sova på natten för att jag mådde så konstigt så jag somnade inte för ens kl 5, så jag var helt waisted i kroppen, men jag körde på ändå. Men jag tror aldrig jag mått så dåligt när jag undervisat nån gång, när det var 5 minuter kvar innan strechingen så kunde jag knappt andas, så slut var jag, så jag bröt passat med lite stretch, sen körde vi några varv till, sen stretchade vi sista 10 minuterna. Jag höll fan på att börja grina, men d kan man ju inte göra när man är instruktör, så jag tjoade på mest tror jag å ba "kom igen, wohoo, nu kör vi, en gång till! yeah!" fast jag inombords skrek "ta mig här ifrån, jag dör!" Men när det e som värst å man inte får sacka under då måste man ju ta på nån slags överlevnads teknink, bättre att peppa upp sig än att känna efter..typ. Helt galet, mådde så dåligt på tåget hem! Sen somnade jag runt 2 för jag hade spängande huvudvärk.

Idag mår jag bättre, men e fett mör ändå! Har lite skön träningsvärk, men e fortfarande illamående. men det är ju iallafall bättre än igår, så det går nog åt rätt håll. Har lovat min kära mor till sjuksköterska att jag ska gå till doktorn om det inte blir bättre.
Säkert ingen fara.

Nu ska jag ringa kajsa! Kom just på att jag lova att jag skulle ringa upp när jag käkat, å det va ett tag sen. sorry baby, min hjärna är visst inte med mig idag, ringer nu!

puss å kram

midnattsvälling

Hej vänner!
Här sitter jag i nattens sena timma och filosoferar å dricker vuxenvälling. Ja, vuxenvälling, inget konstigt med det, finns massor i affären, as gott å nyttigt! :) "Godmorgon Välling" från Nestlé är hyvens! (borde egentligen få pengar för denna reklam!) Bor man i vällingby så borde det ju va lag på att man ska dricka välling! eeehh..ja men jag menar folk som inte dricker vuxenvälling are missing out, fo sho'! ;)

Min kan katt, Baileys, kan inte bestämma sig vart han ska ligga, så han hoppar mella hyllorna, till mitt knä sen till en hylla han e för liten för, så håller han på å krånglar där ett tag...aha, nä nu gav han upp, lika bra, ta sängen istället baileys..mjuk,stor å go.. Ska snart krypa ner där jag med, men jag en märklig känsla i hela kroppen, känner mig helkonstig, lite yrslig å det stårlar lite obehagligt ut i armar å ben.. skummbananer. asså det gör liksom inte ont, det bara känns jävlit skummt! Har sovit jävlit dåligt d senaste, plus att jag har tokmycket å göra! Kanske är nå stress- och sömnlöshetsrelaterad grej, donno.. Hoppas det är bättre imorrn, för då ska jag undervisa i Afro i Farsta där jag undervisar under terminerna. Hoppar in som sommarvikarie på ett afropass, skitkul, de ska få skaka rumpa å rulla höfter tills d storknar! ;) haha! Blir en dancehall inspirerad koreografi, hoppas de tycker den är kul!

Hängt med Daniel idag, du är så go vännen! Tack för god mat å trevligt sällskap! Danne hade fått en nice digitalkamera av sina päron så medan daniel lagade mat så spelade vi in ett matlagningsprogram, haha! Va faktiskt skitkul! Ska klippa ihop filmen å lägga upp på Youtube, haha! Eller hur daniel? :p

sleep tight and don't let the bed bugs bite! Å framför allt inte alla äckliga jävla tvestjärtar som lyckas ta sig in i min lägnehet ibland, fan va skabbigt! Kan ju inte ha balkongdörren öppen på kvällen uuuhh, så äckligt! anyway. goodniiiight!


Måste bara slå ett slag för vällingen!



Godmorgonvälling - Välling för vuxna



Välling för vuxna Det handlar inte bara om vikten av att sköta sin kropp. Utan minst lika mycket om konsten av att njuta av livet.
Godmorgonvälling är ett verkligt nyttigt livsmedel som funnits långt, långt före begreppet Functional Food. Ett livsmedel som ger kraft och energi. Som mättar utan att ge onödiga kalorier. Och som ger en varm, mjuk känsla i magen.

Välling ger ett bra försvar

Godmorgonvälling innehåller vitaminerna A, C och E. Just dessa vitaminer kallas antioxidanter och är kroppens försvarsmekanismer mot så kallade fria radikaler.

Undvik onödiga kalorier

I välling finns det gott om kolhydrater. Det innebär att den ger både kraft och energi på ett bra sätt. Utan att du får onödiga kalorier. En portion välling ger 160 kcal eller 700 kJ.

Mineralerna du behöver

Kalcium är viktigt för ditt skelett. En enda portion Godmorgonvälling ger dig 35% av det kalcium din kropp behöver under en dag. Dessutom får du rikligt med järn, som transporterar syret i ditt blod. Och vitamin C, som gör att kroppen kan tillgodgöra sig järnet.

Nestlé har i många år lagat Findus Godmorgonvällingar. Företagen har nu gått skilda vägar och Findus Godmorgonvälling har bytt namn till Nestlé Godmorgonvälling. Samma goda recept. Samma kvalitet. Samma trygghet för dig.

Källa: nestle-nordic.com




sipp n sleep :p

"Stoppa våldet mot kvinnor" - artikel från Amnesty.se

Källa: amnesty.se - "stoppa våldet mot kvinnor" 080720
 

"Minst en tredjedel av världens alla kvinnor utsätts för allvarligt våld under sin levnad. De flesta gångerna sker övergreppen i hemmet och förövaren är en närstående man. Bakom stängda dörrar utsätts kvinnor för våld från sin partner eller nära släkting. Ofta är kvinnorna alltför skamsna och rädda för att anmäla övergreppen, och när de gör det blir de inte tagna på allvar. Det finns fog för att beskriva det könsrelaterade våldet mot kvinnor som vår tids största människorättsskandal.

Våld drabbar också många kvinnor i väpnade konflikter. Flicksoldater som rutinmässigt våldtas av sina egna trupper, kvinnor som stympas och våldtas och där själva våldtäkten utgör en del av krigföringen. Men övergreppen tar inte slut när striderna upphör. Det är mycket vanligt att våldet mot kvinnor i hemmet trappas upp när soldaterna kommer hem.

Från slagfältet till sovrummet är kvinnor i riskzonen. Det könsrelaterade våldet drabbar kvinnor i alla åldrar, överallt i världen. Det förekommer i alla samhällsklasser, hos alla folkgrupper och i alla kulturer och förövarna går oftast fria.

Även i Sverige utsätts kvinnor i alla åldrar och samhällsklasser för våld, inte minst av män som de har eller har haft en nära relation till. Alarmerande nog tycks också våldet mot kvinnor ha öka i Sverige under de senaste åren.

Under 1990-talet ökade de polisanmälda misshandelsbrotten mot kvinnor med cirka 40%, samtidigt som andelen åtal för samma brott generellt sätt minskade. År 2004 anmäldes omkring 22 700 fall av misshandel mot kvinna. Men mörkertalet är stort och enligt Brottsförebyggande rådets uppskattningar utgör det polisanmälda våldet endast cirka 20-25% av det faktiska våldet. Enligt omfångsstudien: Slagen Dam (publicerad 2001) hade 22% av de tillfrågade kvinnorna mellan 18-24 år under det senaste året utsatts för någon form av våld.

Mäns våld mot kvinnor visar på den djupa klyfta mellan lagarna och det som sker i verkligheten. Även där det finns lagar som skall förhindra könsrelaterat våld misslyckas myndigheterna med att tillämpa dem. Folkrätten är emellertid mycket tydlig vad gäller staternas ansvar att vidta erforderliga åtgärder för att bekämpa våld mot kvinnor oavsett om våldet skett i det privata eller offentliga. Det åligger varje stat att respektera, skydda och möjliggöra kvinnors mänskliga rättigheter, samt att förebygga och utreda sådana brott och bestraffa förövarna. Vidare har staterna ansvar för att våldsutsatta kvinnor erbjuds stöd och ett fullgott skydd.

Rätten att inte utsättas för könsrelaterat våld är i allra högsta grad en fråga om demokrati, jämställdhet och grundläggande mänskliga rättigheter. Amnesty menar att det är hög tid att kvinnors mänskliga rättigheter förs in i alla hem - även i Sverige."

Källa: amnesty.se - "stoppa våldet mot kvinnor" 080720

Prideparad med Amnesty

Den 2 augusti ska jag att gå med i Prideparaden tillsammans med Amnestys kvinnorättsgrupper. Ska blir skit kul!
Man ska antingen ha helgröna, helröda eller helblå kläder, regnbågens färger så klart :) Undrar hur jag ska få ihop att va bara 1 färg, men d blir kul! Ska be nån fota mig så ni får se hur helfärgad jag såg ut!

Gå med i Paraden du med vettja!



Gå med Amnesty i Prideparaden
Den 2 augusti är det dags för den årliga och oerhört festliga Prideparaden i Stockholm. För att visa vårt stöd för homsexuella-, bisexuella och transpersoners rättigheter kommer Amnesty givetvis att ta plats i tåget. Stockholm Pride är i år även värd för EuroPride, förvänta er därför en parad som blir större än någonsin!


Alla vi som vill vara med i paraden och gå/dansa/hoppa, blåsa i visselpipor eller spela musik träffas i Humlegården i centrala Stockholm. Tillsammans ska vi se till att Amnesty syns rejält i tåget! Paraden kommer att gå kl. 12.00 från Humlegården, och kommer ca. 15.00 att nå sitt slutmål i närheten av Pride Park i Tantolunden på Södermalm. Att gå med i paraden är även ett ypperligt tillfälle att besöka sommar-Stockholm och ta del av de övriga festiviteterna kring festivalen som pågår den 25 juli-3 augusti.

Alla deltagare kommer att få en t-shirt och lite annat material att använda sig av i paraden. Eftersom vi vill veta hur mycket material vi ska ha med oss, ser vi helst att ni anmäler ert deltagande. Hör av er till mig.

Michelle Sevastik
[email protected]

Källa: http://net19.amnesty.se/ed/internt/i2/xml-kalendariet/0FC3D2722AE3D529C125744F00357B07/ 080719






Vegetarisk laktosfri dinkelpaj

Gjorde en tokgod paj idag, måste bara delge detta recept :)




Recept

Pajdeg

ca 200gr Dinkelmjöl
125gr Laktosfritt Margarin
2 msk vatten


Fyllning
ca 300gr Klassisk Wokgrönsaksblandning (broccoli, morötter, vattenkastanjer, majs osv..)
extra broccoli
extra hackade morötter
1/2 skivad/hackad rödlök
3 mellanstora hackade potatisar
3 ägg
3 dl laktosfri mjölk
Rosmarin
Örtsalt
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 200ºC
Knåda ihop pajdegen till en jämn deg, låt den stå och svalna i kylen en stund.
Tryck ut degen i en form och låt den förgrädda i ugnen i ca 10 min

Vispa ihop mjölk och ägg (här kan du även ha riven laktosfri ost i men jag skippade det)
Stek grönsakerna och rotfrukterna tills de mjuknat en aning, salta och peppra efter behag och krydda försiktigt med rosmarin (Tar lätt över smaken om det blir för mycket - inte gott). Häll sedan i dem i pajformen och täck med stanningen.

Låt pajen gräddas i ugnen i ca 35-40 minuter

Smaklig måltid!

busy busy

Om 3 veckor spelar jag och Temilia (myspace.com/Temilia) på Café Svalkan vid Ullriksdals Slott. Känns skitkul och jag är såå glad att Temilia kunde ställa upp å vara med! Du är grym tjejen! Love your songs girl!
Så det är iallafall endel låt-inlärning kvar innan dess, vi ska repa igen på söndag. Shit hur ska allt få plats i huvudet? Men Det blir nog bra :)
Samtidigt måste jag lämna in allt till sommarkursen jag går, är lite sen med inlämningen. Sen har jag ju lite kvar att komplitera till min utblidning, måste va inne senast 11 Aug för att man ska få gå 2an. Om jag nu gör det.. får se. har lite funderingar kring hösten..inget bestämt än...

nu måste jag plugga låtar.. :)

bye

Sex In The City - the (terrible) movie

Igår va jag hemma och hade myskväll med Kicki. Så soft att sitta å dricka the, snacka och bara vara. Kicki du är en så fin vän!! Så kul å hänga med dig!

Bland annat så såg vi filmen alla brudar snackar om nu verkar det som - Sex in the city. I must say, I'm not in awe! Shit det va ingen film för mig. Visst den hade väl sina stunder, jag garvade några gånger och en gång sa jag ett sånt där "awww" som man bara säger när det är super gulligt, men nä jag pallar inte med sånt där asså. Jag lovar, jag ska försöka att inte avslöja nåt viktigt om filmen, hatar när folk berättar halva filmen innan man sett den, men jag antar att de flesta som följt serien redan vet det jag kommer prata om.

Fixar inte när allt handlar om utseende, flash och glamor. Man ska ha den fetaste lägnheten mitt i centrala NYC där det viktigaste är att det finns en stor garderob till alla skor å kläder, ha den snyggaste och dyraste väskan, high heals och va smal som ett bananskal utan banan (har snöat in lite på det här med bananer om någon undrar...anki och kajsa, ni förstår mig!).  Men seröst, bruden är 50 och har lagt på sig lite hälsosamnt normalt hull, hon är fortfarande skitsmal å hennes vänner ba "oooh my god whats goin on with your gut??!" Herregud!

Vilka sjuka skönhets ideal denna film sprider! Jag bojkottar den rakt av! Shit vilken skitfilm! Bara ytlighet, pengar och utseendefixering och ja massa kärlek och sex, och jag fattar att majoriteten av alla tjejer älskar denna film men fan den här filmen är ju bara ett enda jävla hollywood-hell inklätt i bomull och silkespapper! Fy fan! Botox, silikon och anoriexa blandat med sex och kärleksbekymmer, ja men det va en fin blandning, "nästa station Tidingen Moore". Nä, att dessa kvinnor ska representera frigjorda och independent women känns tragiskt, de är inte frigjorda de har bara anpassat sig efter det sexistiska systemet fast de tror att de fått makt över det!
Jag känner mig som jag står utanför och tittar in, är det bara jag som ser detta?? Alla tjejer verkar ju älska denna film! Ser ni inte vad den sänder för ideal? Men jag antar att vi är så insöade på detta så vi inte ser. Damn it, jag vill inte bli en sån brud! Kommer inte kunna va en sån brud så det e nog omöjligt!

Fan, jag skulle inte fixa att min pojkvän/man betalade allt för mig, köpte värsta fina huset å jag inte bidrog med något. Den här desperata jakten efter det senast klädesplagget, de hetaste högklackade skorna, den mest dyra och fina väskan, jag skulle inte fixa va tillsamman med mig själv för fan! Men fan det e klart jag måste respektera de som vill ha det så, men jag har så svårt att fatta det bara, att man orkar leva så, ständigt ha det senaste, städigt vara snygg och up to date! Nä, måste vara plågsamt.  Jag gillar kläder, jag säger inte det, men jag skulle kunna ha samma skor flera säsonger om det inte va för att jag sliter sönder dem! Jag har några som e hela som jag haft ett tag men aa..what ever! iallafall så, det är obegripligt detta virrvarr av att städigt vara så jävla perfekt! Fan slappna av lite, lev lite, våga va ful, gå till affären osminkad, i mjukisar å otvättat hår nån dag så ska du se att det inte är hela världen. Pröva, tror det skulle vara bra för många! :)

Jag är den första att skriva under på hur det är att hata sig själv från topp till tå, under många år plågades jag av hat mot mig själv, ätstörningar och andra diverse destruktiva beteenden, så jag förstår vad det kan innebära att vilja dölja det man ser i spegeln så gott man kan.
Men det är just därför jag avskyr denna film, för den bygger på detta självhat som så många har. Så många tjejer och killar som lider av ätstörningar och självhat på grund av dessa sjuka ideal! Jag blir så arg!! Fan jävla skit film och jävla skit värld, med alla jävla skit värderingar som bara bryter ner och förstör killar och tjejer självbilder! Det gör så ont i mitt hjärta!

Om du ser filmen, fråga dig själv efteråt - "gav denna film mig bättre självkänsla? Eller hjälp till bättre självkänsla?"
Allstå inte självförtroende utan självkänsla, skillnad!

Självförtroende = tilltro till sin egen förmåga
Självkänsla = känslan av att man är värd något

Så vackert!!

Älskar den här! Tröttnar aldrig! Hon är ju så galet grym!


Solid brokenness

I am a paradox
Broken but still I stand
My heart needs a detox
Coz I'm back on the shit again
Everytime I get up
I tell my self, "not again"
But soon I will fall
To this I see no end

I am a walking dead
a solid brokeness
A beautiful dream
sleeping in an empty bed
You can't kill me
but you keep trying
Instead you just play me
and leave me crying
Some times I wish you'd succeed
to put an end to my suffering
But we keep playing games
where no one is winning
we get up, we try to love again
then we fall and feel fooled again

I am a walking paradox
a solid brokenness


© 2008 missdefineme.blogg.se

Indomitable Womanhood!


soft utekväll

Just hemkommen från en soft utekväll med min krambanan anki. Tack vännen för ett nice kväll! Alltid kul å hänga med Anki! =)

Kommit fram till att en person jag älskar mer än något måste jag ta ett regält snack med, finns saker och ting som inte stämmer, men som är så jävla typiskt för denna typ av banan. Man kan inte gå runt å såra och sen gå vidare. Man måste ta ansvar. That's it!

Dags för sängen. Tacka vet jag mina katter, de älskar mig no matter what känns det som! fan att man inte e katt!





Baileys och Tabby (den svarta) mina små älsklingar!




God natt

Genus

Pratade lite kring feminism och barnuppfostran med en vän här om dagen (Patrik, det var by the way grymt kul att träffa dig igen efter alla dessa år!). Det är alltid spännande att diskutera dessa frågor tycker jag, om vad det är som formar oss från och med det att vi föds in i denna värld. Är det framför allt mamma och pappa? Är det kompisar? Kulturen? Framför allt diskuterade vi vad som formar våra könsroller - de som känner mig vet att detta är mitt favoritämne, GENUS - grymt spännande!

Jag är likhetsfeminist vilket innebär att jag tror att våra könsroller formas socialt, inte biologiskt (som särartsfeminister tror). Alltså att vi formas av det som förväntas av oss i det sociala sammanhanget vi växer upp i, våra föräldrars värderingar som placeras i oss. Kulturen och samhällets syn på hur en flicka och hur en pojke "skall" vara, avgör också hur vi utvecklar vår egna syn på könen (som tur är är ju människan smart och kan ändra sig, men det är inte lätt alla gånger! Även om man har en värdering som kanske skiljer sig från sitt sociala arv, så är det sociala arvet oftast så starkt så det kan vara svårt att ändra, därför är d så viktigt hur vi påverkar våra barn!!)
Detta är ett simpelt exempel men ändå tydligt anser jag - När en pojke föds läggs han på en blå filt, när en flicka föds läggs hon på en rosa. Vem bestämmer att rosa är en "tjejfärg" och blått en "killfärg"? Inte är det barnet iallafall. Redan från födseln börjar vi indoktrineras i vad som är pojkigt och flickigt, vilken färg som är maskulin respektive feminin, vilka kläder, vilka leksaker, beteenden och attribut. Våra hormoner påverkar vårt utseende fysiskt, men både kvinnor och män består av Ötrogener och Androgener, kvinnor tenderar dock att ha mer östrogener och män mer androgener, men eftersom båda könen består av både östrogener och androgener så tycker jag det är konstigt att man kallar de för kvinliga (östrogener) och manliga (androgener). Min åsikt. Du kan läsa mer om detta i min uppsats.
Planerar att lägga upp min uppsats om Genus på uppsatser.nu, för er som är intresserade. Säger till när d e dags.

Hinner inte skriva mer nu, men mer genus blir det, lovar!

Kommentera gärna och skriv era åsikter och om ni har några frågor så ska jag göra mitt bästa för att svara! kul att diskutera!



Elisa - Dancing

Time is gonna take my mind
and carry it far away where I can fly
The depth of life will dim my temptation to live for you
If I were to be alone silence would rock my tears
'cause it's all about love and I know better
How life is a waving feather

So I put my arms around you around you
And I know that I'll be leaving soon

My eyes are on you they're on you
And you see that I can't stop shaking
No, I won't step back but I'll look down to hide from your eyes
'cause what I feel is so sweet and I'm scared that even my own breath
Oh could burst it if it were a bubble
And I'd better dream if I have to struggle

So I put my arms around you around you
And I hope that I will do no wrong
My eyes are on you they're on you
And I hope that you won't hurt me

I'm dancing in the room as if I was in the woods with you
No need for anything but music
Music's the reason why I know time still exists
Time still exists
Time still exists
Time still exists

So I put my arms around you around you
And I hope that I will do no wrong
My eyes are on you they're on you
And I hope that you won't hurt me
So I put my arms around you around you
And I hope that I will do no wrong
My eyes are on you they're on you
And I hope that you won't hurt me

tell me

What's wrong baby?
Where do we stand?
I'm I lost baby
from your hand?
Give me a reason
help me understand


© 2008 missdefineme.blogg.se

Det här va kul!

Hittade denna på ffiaw.blogg.se
va tvungen att sno! ;)




Mitt namn blir:
J - Alla avgudar dig
o - Assexig, grr
s - Lätt att bli kär i
e - oh, jättebra kyssare
f - Bra personlighet och utseende
i - Helt underbar i sängen
n - Du kan behålla hemligheter
e - oh, jättebra kyssare

2 x E - gotta be good ;-)

this modern world





Oblivion

my mind is in oblivion

I recall the days I was knowing

If I ever were

I reach out, then fall

I hold on, then crawl

my knees bleed, I've held on so long

dragging my self through all the crap I've been taught

"All the things I thought I knew I'm learning them again" queen India.Arie says

where can I sign? Coz that fits into the picture of me


Who am I without you? Where am I if I'm not in your hand?

You were supposed to give me water but I was left in thirst

I was so hungry but I was left to starve

All I wanted was your love!

But you always but a knife of shame to my neck, why?


I trusted you, gave you my life

here I am, on my own

trying to fill the hole you could never fill

didn't even try

though I believed you were the well of life

the source of my strength

but I was always left in weakness, why?



I loved you, gave you my heart and soul

but you just walked away and left me bleeding, why?

You were supposed to be my warrior, supposed to be my best friend

my protector and healer

but you failed me

still you and your followers made me believe I had failed you

Oh, what a filthy lie!

disgusting ignorance

I am in oblivion but at least I'm free

of a lifelong lie


"Goodbye my lover, goodbye my friend", you are no longer the one for me


If I'm kept in oblivion of a truth I never knew

I wish to find it

maybe I will maybe I wont

But I hope

All I got is hope


© 2008 missdefineme.blogg.se


I say we do!




Bröllopstraditioner

Jag var på tjejmiddag idag hos min bästa vän Kajsa. Vi va 5 brudar totalt. Det va gött! Go mat, vin och trevligt sällskap, kan inte bli bättre :)

2 av tjejerna ska gifta sig inom en snar framtid så inte helt oväntat kom vi in på bröllops snack. Ibland känner jag mig jävlit otjejig, för jag är nog den enda i min vänskaps krets som inte planerat mitt bröllop i förväg. Jag fick frågan för ett tag sen av en killkompis "vad ska din man ha på sig på bröllopet", jag ba "jag har knappt tänkt på vad jag ska ha, han får väl ha va han vill" Asså, man kan väl börja med att träffa nån så får man väl se när den tiden kommer! Men visst det e klart att det är kul att drömma, det gör jag med! Men jag vet inte, jag har nog mest tänkt att jag kommer gråta floder av glädje den dagen jag gifter mig och tänkt att jag ska ha vattenfast smink! hahaha! Det e sant, kom på det nu, sminket har jag fan tänkt på! Och sen är det väl mest att jag tänkt att jag vill gifta mig någon gång,  men på nåt vis så känns det rätt avlägset just nu, inte rätt just nu i mitt liv. Har ju inte ens nån grabb så va fan!
Iallafall..

När vi började babbla om giftemål så gick många toner upp i falsett å vi blev så där girly som bara girlygirls kan bli.
En av tjejerna är kurd så hon berättade om deras traditioner, intressant.

På några av tjejerna som va där den kvällen verkade det som att de ansåg att de skulle bestämma allt vad det gällde bröllopsfesten, ena tjejens kille verkade å ena sidan inte va intresserad av fest föreberedelser eller nåt så han hade överlåtit det till henne och hon hade gladerligen tagit emot :) Emelie är by the way en grym designer insåg jag idag! Ska bli spännande å se er lägenhet gumman!
Anyway, vet inte men jag känner att jag vill att när den dagen väl kommer så ska man planera allt tillsammans. Även om det skulle va så att min kille inte är intresserad av inredning så måste han ändå vara med och planera tycker jag, eller jag vill det! Det e ju inte min fest, det är vår fest! 

Sen är jag lite splittrad över den här traditionen att pappan leder in bruden. Det är väl mest amerikans men det är många i min vänskaps krets som använt sig av den vigsel varianaten, anyway. Visst det e kanske fint, men jag kan inte släppa grundtanken med det hela - att pappan överlämnar sin dotter till hennes blivande make, som att "nu har du ansvar för henne, nu är hon din ägodel". Det är där som det inte riktigt funkar hos mig. Jag brukar inte tänka så ofta på hur jag vill ha min vigsel när den väl kommer, men efter denna diskussion som dök upp idag, så kan man ju inte undgå att analysera lite. 
Emelie berättade att hon hade varit på ett bröllop där paret kom in från var sin sida av salen, möttes på mitten och gick sedan fram tillsammans. Tyckte det va fint. Dessutom tycker jag det känns fel att det bara är fokus på bruden, brudgummen får ju sällan så mycket uppmärksamhet som bruden. Kankse om man går in tillsammans så blir det inte samma fokus på bruden, vet inte.  Får se, är lite splittrad över detta med giftemål, men vi får väl se hur det blir den dagen om den kommer. Men jag tror jag vill gifta mig, men kanske inte prompt måste va i en kyrka, skulle kunna va på en strand eller nåt annat fint.

yeah yeah. Detta blogg inlägg utformade sig inte riktigt som planerat, men men, skriver bara det som dyker upp i huvudet.

bye for now 

we are feminists


The Surrendered Wife

Såg en sån sanslöst sjuk dokumentär för ett tag sen. Satt hemma och gjorde inte nåt speciellt, så fick jag ett sms av Lotten där det stod "kolla på feman!!", snabbt som ögat va kanalen påslagen och chocken var total!



 Kort om The Surrended Wife:
Bok, skriven av Laura Doyle
http://www.surrenderedwife.com/

Laura Doyle menar att vi kvinnor måste sluta kontrollera våra män, sluta tjata om vad vi vill och hur vi vill ha det och låta mannen känna att han får vara man. Hon menar att vi kvinnor bör anpassa oss efter våra mäns vilja, förbi se våra för att få en bättre relation. "Lita på din man i alla avseenden av er relation - sexuellt, finansiellt osv". Även att vi ska passa upp på våra män så att deras vardag går så bra som möjligt.

På hemsidan kan kvinnor göra ett relations test, vilken typ av fru man är och hur mans er på sin man..resultatet på detta testa kan hamna under 3 olika svar:

1.

35 Or Less

What intimacy?
You're probably wondering what the heck you ever saw in this guy! But not to worry - the tenderness you seek may just be dormant. If you can remember the reasons why you agreed to marry him in the first place, and start respecting him for those reasons, you can still have the marriage you've always dreamed of.

Start surrendering today. You won't be sorry.


2.

36 To 60

Overworked and Underappreciated
It's hard to tell because you make it look easy, but you're doing too much, and you need a break. Start to take better care of yourself, and ask for help. Your vulnerability will be rewarded if your husband feels respected. Thank your husband for his contributions and you will be well on your way to igniting passion and achieving intimacy.


3.

61 and Up

Congratulations!
Your marriage is very intimate and passionate. You found a man you respect, and the two of you have a positive impact on each other. This union is a healthy mix of individuality and togetherness. You're quick to apologize, and he adores you for it.






I dokumentären får man följa ett antal par som levde med värderingen att kvinnan skulle vara underordnad.




En av dessa kvinnor hette "Pepita ägnar 24 timmar om dygnet åt att passa upp på sin man. I hennes dagliga rutiner ingår att fylla badkaret åt honom, att klä honom och till och med att ta på tandkräm på hans tandborste." ¹

Flera av kvinnorn hade religösa värderingar och var enligt mig fruktansvärt insnöade! En av kvinnorna, "den 26-åriga hemmafrun och småbarnsmamman Crystal menar att kvinnor som jobbar är själviska och att en bra kvinna vet när hon ska hålla tyst."¹

Chrystal gick upp och gjorde frukost och matlåda åt sin make varje morgon. Innan hennes man gick till jobbet satte de sig ner och gick över alla hennes uppgifter som hennes man ansåg att hon skulle göra under dagen. Hon hade en fet lista på massa olika saker.
Utöver städning, matlagning, tvätt osv hade de ju även ett antal små barn tillsammans, som hon självklart var hemma och passade själv.

Jag var så upprörd över denna dokumentär att jag mådde fysiskt illa när jag sett den! Jag satt och svor och skrek under tiden jag kollade. Helt jävla sanslöst!! Känner att va fan har vi jobbat för under alla dessa århundrader om ni ändå tänker gå tillbaka till 1500-talet!! Fattar inte! Flera av dessa kvinnor berättade hur de tidigare hade varit, som de själva uttryckte det, "självständig och kontrollerande, ville alltid ha det på mitt sätt och jag tjatade mycket på min man, men sen jag fick tag i boken "The surrendered wife har våran relation blivit mycket bättre och jag känner att jag och min man står mycket närmare varandra idag än då. Först var det svårt att lära sig att vara tyst, men nu går det bättre, jobbar fortfarande på det. Att inte tjata så mycket" HERREGUD, säger jag bara! Sen säger även Chrystals man "ja, kvinnor har ju en tendens att prata och tjata mycket och det är viktigt att de lär sig att vara tysta"
Jag trodde helt seriöst att jag skulle dö!

De refererade mycket till bibeln och där det i skapelse berättelsen i Första Mosebok står hur Gud skapar kvinnan som en hjälp till mannen. Här har det dock tolkats hit och dit genom åren, för mig kvittar det just nu, men när jag var inne i kyrksvängen diskuterade jag detta mycket. Har nämligen aldrig kunna köpa detta att kvinnan skulle vara underordnad mannen, trots att det är den undevisningen jag fått. Är ju så galet att tro det så det knyter sig i magen på mig!! Vissa menar iallafall att man kan tolka det som att kvinnan skapades för att mannen inte klarade att vara ensam, att han behövde någon som hjälpte till och som skulle va hans vän och hjärtevän. Men vad vet jag, skit samma! I denna dokumentär hade paren iallafall tolkat bibeln på det konservativa sättet, att kvinnan är skapad som en hjälp/pass upp åt mannen. Som skall vara honom till lags osv.

Jag undrar verkligen om dessa kvinnor mår bra, det kan de ju inte göra! Ingen mår väl bra av att känna sig mindervärdig?? Dessa kvinnor log och skrattade och sa att de hade det så bra, och visst jag vet att man kan bli tokhjärntvättad och tro att det man lärt sig är sant, och att man då trivs med sin vardag. Men jag undrar verkligen om dessa kvinnor alltid njuter av att behaga sina män, tillhandahålla sex när han vill, passa upp och göra allt för hans skull..svårt att tro det! Fatta va sjukt svårt det måste vara för dessa kvinnor att anmäla sina män ifall de blir våldtagna, som de säkerligen blir eftersom det förmodligen ofta tvingas ha sex mot sin egen vilja! Har svårt att tro att dessa män gör något för att behaga sin kvinnor, och säkerligen är det ingen skillnad i sovrummet. Fattar inte att denna form av undervisning får existera, det är ju som en jälva sekt ju! Som gör att kvinnor ser ner på och undervärderar sig själva och inte lever sitt liv för sin egen skull, utan enbart för sina män!

Kände lite också, att vart är vi påväg någonstans om detta har möjlighet att ske i en västerländsk kultur som inte är gröngölingar när det kommer till jämställdhet, menar inte att vi i västvärlden har nåt målet med jämställdhet, o nej, finns mycket kvar att kämpa för, men om man jämför med ett land som Saudiarabien, så har kvinnorna där ett fruktansvärt liv i jämförelse med till exempel kvinnor i Sverige.

I Saudiarabien måste kvinnor ha en manligförmyndare (make, far, bror..), själv blir hon aldrig myndig. De har heller inte laglig vårdnad om sina barn. "Om en kvinnas förmyndare behandlar henne illa, kan kvinnan inte göra mycket. Män blir sällan åtalade för övergrepp."² För att läsa mer om det sjuka vardagen för kvinnor i Saudiarabien läs denna artikel från sesam.se - "Vuxna kvinnor i Saudiarabien måste ha manliga förmyndare"

Det finns mycket kvar att kämpa för i denna värld! Vi får inte blunda eller glömma!


Vill rekomendera en skitbra film - Iron Jawed Angels
Se den!!

peace out!


1. Outsiders - Fruar som passar upp på sina män
2. Artikel om kvinnors situation i Saudiarabien

snygging!

Min snygga bovärd va just här och bytte min fryslucka som varit paj i princip sen jag flyttade in, 2006! ja jag e en segbanan på att ta tag i saker. Men det var ju gjort på 3 sekunder när han väl kom med den. Fan, önskade att jag haft nåt mer han kunde lagat så han hade kunnat stanna lite längre, damn it! Jävlit söt asså och så byggarbetar kläder på det å en skitsnygg t-shirt! Han frågade om det va något mer än frysboxen som behövde fixas, försökte verkligen komma på nåt, men fan allt annat funkar ju som det ska, så det va bara och säga hej då! Damn it!
A ja, får väl se till att göra söder lite saker här hemma med ojämna mellanrum, haha! Han lär ju inte alls undra, nej då! ;)

Va inne och kollade min skunk sida igår som jag använde mycket som tonåring. haha! Så kul och läsa hur man skrev back then. Hade nån slags "50 i topp"-lista. haha! "asså O-town suger anus asså!" "Fattaru är fett gryma asså, I luuuve!!" haha! "asså" fanns med i princip varje mening, och "anus" och "fett" med för den delen. Kul läsning. Har inte hjärta att ta bort det, så kul å ha!

Nu ska jag äta frulle.

kampen uppåt

Tilltrasslad men hoppfull
ibland ångerfull
sorgestund fyller min blund
Men det lyser nånstans i min tunnel
trots alla mörka stunder
min illska, mitt självhat
min förkastelse och förnekelse,
så vet jag att det finns något underbart
en start
på någonting vackert
som jag ännu inte har sett
Trots att så jävla mycket har gått käpp rätt
åt helvete snett
och jag har förlorat mig själv så många gånger
skrivit så jävla många bittra sånger
som denna
så vill jag ändå känna
att jag är påväg någonstans
att jag är glad att jag finns och inte fanns
Jag har ju bara en chans
och mitt liv vill jag äga
men hur går man till väga?
"Gör om, gör rätt" är inte alltid så lätt
När man blivit så jävla bränd på vägen

Vem kan älska ett äppelskrutt?
Naket, förstört, genomskådat och äckligt
Vem kan trösta knyttet, om ingen honom ser?
För att han gömmer sig å ber "låt ingen såra mig mer"
"Släng mig" säger skruttet, ta inte på mig, jag är äcklig
hon minns inte att hon bär på frön, som inte syntes förens hon blev bräcklig
I dessa frön bor styrka nog att få träd att gro
fast det ser hon inte, för hon har tappat sin tro
Det är tungt att bära på så mycket kärlek
Att inte våga ge den för att det gör för ont
Det kan göra ont, det har gjort ont

Jag orkar inte vara ledsen mer
men jag vet inte om jag kan ge mer
om jag orkar försöka en gång till
även om jag verkligen vill
och längtar mer än någonsin
efter kärlek
helhet, glädje och frid

blid, rar, söt, snäll och fin
"så ska man vara Josefine"
även om man bara får lida pin
"du har haft otur som mött svin"
är man sexig blir man bränd av dårar
fritt fram, var så god! "jag såg faktiskt inget 'nej' i dina tårar!"

Se inte på mig med de där ögonen!
Snälla, sluta, du gör att jag vill försvinna från jorden
De ögon jag söker är de som vill mig väl
Som inte dreglar och förtär
Se på mig som om jag vore värd att älskas
som om det sista du vill mig är något ont

Då kanske jag kan öppna mitt hjärta
för jag lovar, det finns en stor plats för dig
om du lovar att älskar mig
som jag är



© 2008 missdefineme.blogg.se


Därför är jag feminist

Feminism är för mig en medvetenhet om att vårt samhälle ännu inte är jämställt, att vi inte kan nöja oss med hur världen ser ut och aldrig glömma den kamp våra förmödrar har gått egenom för kvinnans rätt till sin kropp, till sin röst och möjlighet ett självständigt och värdigt liv.

Enligt mig är vi inte där än, ja vi får rösta, bestämma över vår kropp och våra liv - enligt lag, men säger samhället och världen det? Vilket medelande sänder medierna ut till unga tjejer och killar idag?? Skönhetsidealen är helt sjuka, man ska se ut som ett skelett annars är man inte sexig? Man ska dansa som en strippa för att sälja musik! Jag är själv musiker och det gör mig så förbannad att det inte handlar om att göra bra musik utan hur jävla sexig man är!

Lagen ger mig däremot rätt att säga att jag inte är nöjd med hur samhället ser ut!! Vi systrar och bröder som ser dessa sjuka fängelser som så många fastnar i av självhat och destruktivitet och som vill förändra världen, speak up!

Därför är jag feminist, för att jag är stolt över alla de kvinnor innan mig som har kämpat för jämställdhet, för feminism är det som rest kvinnors eld och röst genom tiderna! Vi får inte tystna, inte glömma, inte släcka den elden!

Finns så mycket mer att säga, and there's more to come!




- Amnestys Kvinnorättsgrupper


stilla natt...

Ja, här sitter jag...känner mig tom inombords..eller inte tom. Jag känner att jag har mycket inom mig som jag har att ge, mycket kärlek, men hittills har ingen velat ta emot den.
Känner mig tom på nåt vis, ledsen, vet inte. Har en sån grym längtan efter att älskas och att få älska. Men den tiden kommer när det e rätt I guess. Har liksom inte träffat MR. right än. Pojkar har jag stött på på min väg, men kärleken nådde inte fram, ibland inte till mig och ibland inte till honom. That's life..

Lyssnar på Jah Cure - Love is... så fin, älskar den! Longing for.. är superfin den med!

Träffade min bror idag, vi pratar ofta om relationer och dating osv. Jag sa att jag är så himla trött på det här jävla spelet som det alltid måste va. Man går runt och är skitzofren för man vet inte va människan vill! Plötsligt hörs man massor sen hörs man ingenting på en långtid, sen blir man plötsligt intressant igen å då hörs man nästan varje dag, sen back to nothing. Hallå!! Varför är d så svårt att bara hänga å softa å se vad som händer, lära känna varann och va lite normala och inte skitzofrena och plötsligt lotsas som vi inte betyder nåt för varann! Antar att det är för att man är så skraj för att bli sårad. Men min bror snackar också om att det "måste vara spännande...hon får inte va för på", nä vi ska bara sitta där och bli skitzofrena och inte veta om vi ska höra av oss eller inte för att om vi gör det kanske vi förlorar er! Men om vi inte hör av oss så undrar man ju! Plus att va fan, va lite rak, är du intresserad eller inte!! Jag vill ju bara lära känna dig, what's the problem?? Tror du jag tänker fria ifall vi hörs för ofta eller? By the way, du har inte funderat på om JAG tröttnar?
Sug på den karamellen!

Min bror sa också att "vi killar lever kvar i stenålderna, vi måste få jaga verkar det som" med en ton i rösten av att det på ett sett var tragiskt, men som att det bara va att inse faktum.
Aja. I don't know. Sanningen är iallafall den att love makes you skitzo!!

Finns det nån okomplicerad jävel därute så kan du ju ge honom mitt nummer! Fan asså! Nä jag e inte bitter!

aja
Godnatt

Ny blogg nya tider..dock mycket lika

Just hemkommen från en helg i Göteborg med anki. Anki har skrivit om vår resa så jag rekomenderar att klicka in på hennes blogg: gonzza.blogg.se Fina bananer! ;)

Shit jag e trött idag alltså! Min hals är paj och jag hostar som en gnu, inte trevligt!

Om en stund ska jag hänga en sväng med min bror, ska bli mysigt! :)
Ska hänga i hans lägenhet på kungsholmen och tjöta lite!

haha, shit va jag och Anki hade svårt att sluta prata göteborgska (stavar man så?) när vi anländt till kära Sthlm igen, my goodness, man fick fan anstränga sig för att  prata rätt igen ;) "vi steker, vi steker!"

haha

well well
kommer mera.
Dags att ta tag i bloggandet känner jag!

peace out