...

Det gör ont i hjärtat idag, vet inte riktigt varför, gör bara väldigt ont


Oslagbara hjärtan




Oslagbara hjärtan
finns dem?
Ett oslagbart hjärta
är det ett hjärta som är utan känslor?
Eller ett hjärta som kan ta in obegränsat med kärlek
älska om och om igen
trots svek och sår?
Om det är ett hjärta utan känslor
så är hjärtat tomt
Jag vill känna
och vara fylld
Men att älska utan rädsla för nya sår
det kan jag inte

Mitt hjärta är inte oslagbart
Jag kan bli sårad
Ibland tror jag mitt hjärta är av glas
Så lätt att krossa
Men viljan i mig har lyckats pussla ihop nästan alla bitar
Några har jag tappat bort
Vissa är för trasiga

Kanske är det önskvärt att ha ett krossbart hjärta
För att kunna älska och älskas
Kanske är det till och med ett krav
För ett hjärta som stänger av
som inte vill känna
i rädsla för att bli sårat
kommer heller aldrig känna kärlek
Jag vill känna
och jag vill kunna ge
Kärlek

Mitt hjärta är inte oslagbart
Och så vill jag att det skall förbli


© missdefineme.blogg.se 2010

Ofrivillig nattuggla


What is this? Nu har jag sovit skit dåligt sen i lördagsnatt, tvingat mig upp relativt tidigt (senast 10) för att inte vända på dygnet men inte kunnat sova ändå. Ligger bara och vrider och vänder mig, jävla skit! Behöver plugga, behöver va i skolan, men jag är ju ett vrak! Nä jag kan inte vara borta mer, ska satsa på att komma efter lunch imorrn, så jag iallafall är närvarande under dagen! Jävla skit det där asså, när man inte kan sova. What's the issue? Vet inte. För jag är trött, det är jag verkligen! Men kroppen vill inte riktigt slappna av..ska testa att läsa en bok, då kanske det går, brukade funka ibland förr när jag hade sömnsvårigheter. Nu börjar ju tankarna snurra massor också, när man ligger vaken i sängen och stirrar i taket. Orka vara jag. Tur att man har polare som jobbar natt och kan babbla lite mellan varven, lyx!

Hittade en sida om mitt stjärntecken, vågen, idag. Den sa att jag passar bäst inom yrken som marknadsförare, designer, jurist, rådgivare, advokat, försäljare, arktiekt och inredare. Försäljare går ju bort ganska snabbt..först tänkte jag, fy fan va fel de har! "haha stjärntecken är bara bullshit" men nu börjar jag tänka att det är ju inte så ur spår egentligen. Jag skulle använda andra benämningar för yrkesområderna bara. Om man tänkte så att säga "outside the box" och fokuserar mer på innebörden istället för den stereotypa bilden som dyker upp i huvudet, iallafall på mig, när jag hör exempelvis ordet advokat eller arkitekt. Men vad handlar det om egentligen? Jo, att försvara människor som behöver det, stå upp för rättvisa och hjälpa människor i som har hamnat på kant med livet, att bygga upp det igen och guidea dem till en meningsfull tillvaro. Så arkitetkt och advokat passar mig nog bra, men jag skulle vilja säga fritidsledare, behandlingsassistent, coach, socialpedagog och annat som har med socialt arbete att göra. För socialt arbete är vad mitt hjärta kallar mig till.

Nu börjar jag faktiskt bli lite väl seg i huvudet, så jag ska försöka sova igen. Kanske det går denna gång.

kram och godnatt





Music

Har lagt upp lite nice music i en Ipod app. här på höger sida (gå till startsidan om du inte ser den). Hope you enjoy the music!

peace, love and unity!

/missdefine

Maaat

Helgen lider mot sin sista timma. Den har varit intensiv fast ändå chill, men i det stora hela har jag njutit  av att bara vara. Pysslat och fixat hemma, pluggat lite mellan varven, sen städat och fixat lite till. Idag har jag till och med bakat (^^!!). Testade lite nya recept i min GI-receptbok - örtkyckling och en variant av köttfärspaj. Inget komplicerat men kul att variera lite. Kycklingen har jag ingen bild på, pallade inte, va så hungrig, den va dock tokgod! Pajen har du här, varsågod. För er som är intresserade lägger jag upp receptet också.




 

Köttfärspaj med dinkel


Pajdeg
3 dl Dinkelmjöl (fullkorn)
125 gr Smör/margarin
2 msk vatten

Förgrädda botten i 15 min i ugnen på 200 grader.

Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500g köttfärs
2 tomater
färska örter (eller torkade), jag anv. baslika och persilja
rapsolja
salt och peppar
3 ägg
2 dl grädde
125g mozzarella

Ugn: 175 gr

Hacka lök och vitlök och stek lite lätt, lägg sedan lökröran i det gräddade pajskalet. Stek köttfärs i rapsolja, salta, peppra, blanda i örterna och häll sedan i pajskalet. Skiva upp tomaterna och blanda sedan ner dem lite försiktigt i köttfärsen. Vispa ägg och grädde, salta och peppra och häll över köttfärsen. Strö ut riven mozzarella över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Smaklig måltid!!


Sleep tight
Jo

Tick tack

Klockan har runnit iväg och timmen är sen. Blev nyss klar med den tyngre delen av mitt vårstädningsprojekt av lägenheten. Har tokstädat i mitt rum, slängt massa pryttlar och pinaler, gamla kvitton och papper som låg och skräpa. Nu är det ordning och reda och min spontana reaktion nu när jag skulle gå och lägga mig var "ååh va mysigt!", va länge sen jag kände så. Har inte haft tid eller lust att ta tag i storstädandet på ett bra tag. Imorn blir det balkongen, hallgarderoberna och köket. Det är iallafall mitt mål.

Dagsplan lördag 10/4
  1. Vakna 9.00
  2. Promenad 30 min
  3. Frukost
  4. Vårstädning forts.
  5. Lunch
  6. Plugga
  7. Middag
  8. Plugga
  9. Varmt bad
  10. ZZZzzzleeeep

Kudden kallar

love,
missdefine


Borde..

Borde plugga..ska plugga, snart. Var vaken typ hela natten, sen tvättid tok tidigt imorse, that equals no sleep. Men men, jag ska inte klaga, är ledig idag och hela helgen. Sitter och väntar på motivation just nu, men den kommer inte..får väl helt enkelt skapa den själv, med andra ord, plugga! Ska bara spela lite piano först..

ciao

Uppfräshad

Då var bloggen lite vårstädad och uppfräshad. Hope you like it! :)

peace out!