Maaat

Helgen lider mot sin sista timma. Den har varit intensiv fast ändå chill, men i det stora hela har jag njutit  av att bara vara. Pysslat och fixat hemma, pluggat lite mellan varven, sen städat och fixat lite till. Idag har jag till och med bakat (^^!!). Testade lite nya recept i min GI-receptbok - örtkyckling och en variant av köttfärspaj. Inget komplicerat men kul att variera lite. Kycklingen har jag ingen bild på, pallade inte, va så hungrig, den va dock tokgod! Pajen har du här, varsågod. För er som är intresserade lägger jag upp receptet också.




 

Köttfärspaj med dinkel


Pajdeg
3 dl Dinkelmjöl (fullkorn)
125 gr Smör/margarin
2 msk vatten

Förgrädda botten i 15 min i ugnen på 200 grader.

Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500g köttfärs
2 tomater
färska örter (eller torkade), jag anv. baslika och persilja
rapsolja
salt och peppar
3 ägg
2 dl grädde
125g mozzarella

Ugn: 175 gr

Hacka lök och vitlök och stek lite lätt, lägg sedan lökröran i det gräddade pajskalet. Stek köttfärs i rapsolja, salta, peppra, blanda i örterna och häll sedan i pajskalet. Skiva upp tomaterna och blanda sedan ner dem lite försiktigt i köttfärsen. Vispa ägg och grädde, salta och peppra och häll över köttfärsen. Strö ut riven mozzarella över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Smaklig måltid!!


Sleep tight
Jo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback